Anders Leren Met Paarden (ALMP)
Anders Leren Met Paarden is leren volgens je eigen leerstijl.
Actief, spelenderwijs, en in de buitenlucht.
Veel kinderen lopen tegenwoordig helaas vast op school. Leuke, creatieve en vaak sportieve kinderen die te maken krijgen met faalangst, gebrek aan zelfvertrouwen en/of gedragsproblemen. Regelmatig krijgen ze diagnoses als dyslexie, dyscalculie, AD(H)D, hoogbegaafd, of autistisch. Ondanks extra instructie blijven de resultaten achter.
Je kind wordt er onzeker en ongelukkig van. Herkenbaar?
Deze kinderen worden elke dag weer geconfronteerd met hun onvermogen omdat de manier waarop de lesstof wordt aangeboden niet past bij hun leerstijl.
Maar dat kan anders! Lees verder...
De meeste mensen denken in woorden, waarbij de linkerhersenhelft het meest actief is.
Een klein percentage denkt in plaatjes, ook wel beelddenkers genoemd, waarbij de rechterhersenshelft het meest actief is.
Beelddenkers leren en verwerken informatie op een andere manier.
De lesstof op scholen wordt aangeboden op een manier die goed werkt bij woorddenkers, maar niet aansluit bij beelddenkers. Daardoor lukt het leren op school niet (goed).
Met Anders Leren met Paarden ervaren kinderen dat ze wel degelijk kunnen leren omdat de lesstof aansluit bij hun rechtsgeoriënteerde leerstijl: In beweging en visueel in plaats van stilzittend en auditief/digitaal.
Schoolresultaten verbeteren, zelfvertrouwen wordt vergroot en kinderen gaan met meer plezier naar school.
Het paard voegt een extra dimensie toe. Het zorgt voor evenwicht tussen beide hersenhelften en alle zintuigen doen mee tijdens de oefeningen op en naast het paard waardoor de lesstof goed beklijft. Omdat paarden zoveel impact hebben, zal de lesstof beter blijven 'hangen' dan in een regulier traject.
Voor het mogen aanbieden van deze training heb ik een specialisatie gevolgd en afgerond met een certificaat.
Ook de school van het kind wordt actief betrokken bij de training.
Anders Leren Met Paarden geeft de mogelijkheid om zelf te kiezen welke modules (en in welke volgorde) bij uw kind passen.
App of mail voor een gratis kennismaking

Klik op de button hieronder en vul het formulier in met je vraag óf voor een gratis kennismaking! (online)
Nieuwe alinea